Meie lugu

La Cucina on koht kus hea Itaalia toit ning head inimesed saavad igapäevaselt kokku, olenemata ajast ning ilmast.

Me ei suuda Sinuni tuua Itaalia päikesepaistet, aga seevastu toome Sinuni naudingu heast Itaalia toidust.

Mida tähendab "La Cucina"

Me usume, et restorani süda on selle köök. Seepärast on meie nimi ka La Cucina, mis tähendab Itaalia keeles just kööki, mis meie juures on kõigile avatud.

Toidu puhul on oluline selle valmistusviis. Mis oleks kui saaksid näha, kuidas Sinu tellitud roog valmib? Meie juures on see täna avatud köögi lahendusele võimalik. Sina saad rahulikult lauas istuda ning samal ajal kogu köögimaagiat oma silmaga näha.

Meie menüüst leiab endale igaüks midagi. Meil on midagi nii liha- kui ka pastasõpradele ning kindlasti leiad ka kergemaid vahepalasid.

Kas meil pitsat polegi? Muidugi on! Lisaks on need ka päris erilised Napoli pitsad. Tule ja sa ei kahetse!

 

Meie pitsad

Itaalia pitsa? Ei, see on Napoli pitsa. Kui soovid teada, miks see nii on, siis otsi üles üks kohalik ning ta räägib Sulle pika jutu, kohe nii pika, et võid samal ajal mitu pitsat ära süüa.

Kokkuvõtlikult võib öelda, et selle pitsa on lugu erinevate rahvaste ja kultuuride kokku saamisest.

Ajalooliselt oli Napoli piirkond erinevate kultuuride meka. Kui eestlased küsivad tavaliselt esmakohtumisel, kuidas ilm teises riigis on, siis tollal küsiti hoopis seda, missugust toitu ka teises riigis tehakse.

See teeb ka Napoli piirkonnast ja Itaaliast tuleva toidulaua väga rikkaks ning seda kõike on sul võimalik proovida just meie juures.

Pitsa või pita?

Sõna pitsa tuleneb tegelikult araabiakeelsest sõnast pita, mis tähendab saia. Tegelikult ongi pita pitsa põhi, mida me täna sööme.

Mida läheb veel pitsa jaoks vaja? Pühvli mozarella on asendamatu! See kõlab nagu Itaalia, aga tegelikult tulid pühvlid Itaaliasse Indiast.

Tomatid peavad ju kindlasti Itaalia ajalooga olema? Kahjuks see nii ei ole. Tomatid tulid Euroopasse Kesk- ja Lõuna-Ameerikast ning neid peeti alguses isegi mürgiseks. Paraku laastas nälg kogu Itaaliat ning ka Napolit. Leidlikud ning viimases hädas olevad inimesed nägid tomatit kui viimast õlekõrt, mis on osutunud viljaks, milleta Itaalia kööki ette ei lihtsalt ei kujuta. 

Margherita Pizza lugu

Legend räägib, et Margherita pitsa sai oma nime kuninganna  Margherita di Savoia järgi pärast Itaalia ühinemist. Kui vaadata Itaalia lipu värve ning võrrelda seda värvipaletiga, mida näeme Margherita pitsal, siis võime sarnasusi leida päris mitmeid. Usutakse, et just roheline basiilik, punane tomatipasta ning mozarella juust on andnud ka Itaalia lipule tema värvi.